BMW – stor producent af motorcykler

Tyskland er i dag kendt for mange ting, og heriblandt deres bilindustri. Det er i særdeleshed BMW der her lyser op, som en af de allerstærkeste fabrikker med modeller i luksusklassen. BMW, der i øvrigt står for Bayerische Motoren Werke, er dog også kendte for deres produktion af luksuriøse motorcykler.

BMW blev grundlagt i forbindelse med fusionen af to virksomheder i 1922. Der blev fremstillet flymotorer, men allerede fra 1923 begyndte firmaet også at fremstille motorcykler. Bilproduktionen kom lidt senere i gang, som en licensproduktion fra det engelske firma Austin, og som årene gik stod det klart, at det var BMW der var den mest levedygtige af de to virksomheder.

Politiets foretrukne

BMW’s motorcykler er ligesom bilerne kendt for at være driftssikre og pålidelige, og det er nok en af de primære årsager til, at BMW’s motorcykler er blandt de mest populære blandt alverdens politikorps. BMW motorcyklerne er kendt for at være komfortable og stille i deres motorgang, så det er en behagelig cykel at køre på, hvilket har stor betydning, hvis man som politibetjent skal sidde på den i mange timer hver dag. Også som touringcykel for private entusiaster er BMW en kendt og elsket motorcykel.

BMW har tre serier af motorcykler: F, K og R, som er kendetegnet ved deres forskellige motortyper. F-serien er i dag udstyret med totakts-motorer, mens K-serien i stedet har rækkemotor, og R-serien er forsynet med en boxermotor, som vi i øvrigt også kender fra nogle af de tidligere VW-bilmodeller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *