BSA blev den største i verden

BSA er kendt af alle motorcykelentusiaster som værende stærke engelske maskiner, som blev fremstillet af Birmingham Small Arms Company frem til 1978. Herefter overgik rettighederne til navnet til et nyt firma, der blev stiftet under navnet BSA.

BSA var en overgang verdens største motorcykelproducent, men firmaet fik problemer i 1970’erne, da man ikke havde forståelse for hvad det betød for markedet, at de japanske producenter af motorcykler igen kom ud i overhalingsbanen. Man forstod ganske enkelt ikke den nye konkurrencesituation, som man var havnet i, og på den baggrund faldt salget voldsomt. Det skete ikke mindst i USA, der ellers var det vigtigste marked for den engelske motorcykelproducent.

Rødder tilbage til 1910

BSA producerede sin første motorcykel i 1910. Det var en maskine med 3,5 HK, men siden kom nye modeller til, og de to verdenskrige førte til voldsom vækst.

BSA-koncernen inkluderede også fabrikaterne og varemærkerne Norton, Villiers og Triumph, og i dag er det meste historie bortset fra Triumph, der stadig fremstilles.

BSA havde i mange år USA som det største marked. Det skyldtes at man via Canada, som jo hørte til det Britiske Imperium, havde en nem adgang til Nordamerika.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *