Ducati – Italiens stolthed

Ducati er et italiensk motorcykelmærke, som har en lidt speciel fortid bag sig. Firmaet opstod nemlig i 1926, da de tre brødre Adriano, Marcello og Bruno Ducati slog sig sammen som producenter af blandt andet radioer og barbermaskiner. Deres virksomhed blev etableret i Borgo Penigale ved Bologna i det nordlige Italien.

Efter 2. verdenskrig var fabrikken lagt i ruiner, og da de tre brødre ikke havde råd til at starte op igen med den hidtidige produktion, valgte de at begynde at fremstille motorcykler. I 1946 lancerede de en lille motor, kaldet Cuccioli, som kunne monteres på en cykel, og så var de ellers kørende.

Fabio Taglioni kom til

I 1954 kom konstruktøren Fabio Taglioni til, og så var der lagt an til det moderne Ducati. I1983 blev Ducati indlemmet i Cagiva-gruppen og siden igen solgt. Hele vejen igennem har firmaet holdt fast i sine meget sportslige maskiner, der har bragt Ducatis motorcykler i front både som racercykler og som sportslige maskiner til almindelige kørere, der godt vil have noget, der skiller sig ud og har en lidt mere rap profil.

I dag er Ducati en del af Texas Pacific Group, og er helt i front med en række sportslige touringmodeller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *