En triumf for den engelske produktion af motorcykler

Mærket Triumph er det eneste af de større engelske brands inden for motorcykler, som stadig produceres, og her i 2022 kan mærket fejre sit 120 års jubilæum. Dog ikke i sin oprindelige form, for firmaet har måttet reorganisere sig flere gange, og er senest blevet genetableret i 1984.

Triumph blev grundlagt allerede i 1885 – den gang dog som cykelfabrik og importfirma. Den første motorcykel blev fremstillet i 1902, og det var en tysk indvandrer til England, der stod for dette, nemlig Siegfried Bettman, men i 1936 overgik den til den engelske ingeniør Jack Sangster.

Også produktion i Tyskland

Triumph har gennem alle årene været et engelsk ikon, også kendt for de flotte sportsbiler i den farve, der kaldes ‘English racing green’. Der har faktisk også været produktion af Triumph-motorcykler i Tyskland. Der blev lavet motorcykler med navnet TWN, som er en forkortelse af fabrikken Triumph Werke Nürnberg. Det var separate enheder, men man delte motorer på modellerne.

En masse mennesker dyrker i dag de klassiske Triumph maskiner. Herhjemme er der også en fanklub, der går under navnet Triumph MC Owners’ Club Denmark, som arrangerer det kendte Britannia Rally, der løber af stablen hvert år i august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *